Goedkoopste Zeeuwse huis staat in Zaamslagveer

Het duurste Zeeuwse huis is ruim honderd keer duurder dan het goedkoopste Zeeuwse huis. Dat blijkt uit de eerste Zeeuwse Huizenmonitor, die Omroep Zeeland heeft gemaakt op basis van huizenaanbodsite Funda.

Het goedkoopste huis staat in Zaamslagveer en kost 36.500 euro. Het duurste Zeeuwse huis vind je in Oostkapelle en kost 3,7 miljoen euro.

Zeeuws-Vlaanderen
De Top 5 van goedkoopste huizen in Zeeland wordt helemaal gevuld met woningen in de Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone. Naast het goedkopste huis uit Zaamslag bestaat de top 5 uit woningen in Terneuzen, Sluiskil, Axel en Sas van Gent. De verkoopprijs is in alle gevallen onder de 50.000 euro. Er is alleen gekeken naar volledige woonhuizen (dus geen appartementen) die niet als vakantiewoning zijn bedoeld.

Aan zee
Wie graag veel duurder woont, komt al gauw terecht in de historische binnensteden van Middelburg en Zierikzee. Maar het allerduurst woon je in Zeeland aan zee. Daar staan landhuizen met een verkoopprijs van boven de twee miljoen. Aan kop gaat kasteel Duinbeek bij Oostkapelle, dat voor 3,75 miljoen bij de makelaar in de etalage hangt. Op nummer twee staat een huis van 3,6 miljoen in Burgh-Haamstede.

Huizenmonitor
In de Zeeuwse Huizenmonitor wordt voortaan maandelijks de Top 5 van de goedkoopste en de Top 5 van de duurste woonhuizen in deze provincie bijgehouden. Ook het aantal huizen en appartementen dat te koop staat in deze provincie, per prijsklasse, wordt in de monitor bijgehouden. De webpagina heet www.omroepzeeland.nl/zeeuwsehuizenmonitor

foto's: www.funda.nl

Deel dit artikel: