Verdronken land Saeftinghe opgeknapt

Cliënten van stichting Zeeuwse Gronden staken vandaag de handen uit de mouwen in Het Verdronken Land van Saeftinghe. De cliënten die allen kampen met psychiatrische problemen hielpen medewerkers van het Zeeuws Landschap met het weghalen van het koeiengaas.

Het is voor het eerst dat het Zeeuws Landschap en Zeeuwse Gronden samenwerken en het is de bedoeling dat de samenwerking wordt uitgebreid. "Kwetsbare mensen die werken in kwetsbare natuur", zo noemt Zeeuwse Gronden het project.

Dagbesteding
Zeeuwse Gronden is een instelling die onder meer dagbesteding biedt aan psychiatrische patiënten. Zowel het werken in de natuur als samenwerken met mensen die midden in de maatschappij staan werkt heilzaam volgens de stichting.

Herfst
Elk najaar, als de koeien weer op stal gaan, wordt het koeiengaas in Het Verdronken Land van Saeftinghe weggehaald. Het gaas wordt losgemaakt van de paaltjes en vastgebonden aan de onderkant om te voorkomen dat winterstormen en hoogwater de afrastering vernielen. Komend voorjaar wordt het raster opnieuw neergezet.

Deel dit artikel: