Geschiedenisdocente schrijft tweede jeugdboek

Geschiedenisdocente Gertrude van de Ketterij uit Arnemuiden heeft haar tweede jeugdboek uitgebracht. Het boek heeft de titel het Rijk van de Slangen. Het boek is een vervolg op haar eerste boek: De strijd tegen Varoen.

Het is een ridderroman voor kinderen vanaf negen jaar. Het eerste boek gaat over de jonge ridder Roderif. Hij gaat op zoek naar de geheimen die zijn moeder in haar graf heeft meegenomen. Het tweede boek heeft Veroen als hoofdpersoon, de zoon van ridder Roderif. Een nog jonge schildknaap, die als spion naar het Rijk van de slangen wordt gestuurd. Het zijn spannende jeugdboeken in een historische setting.

Lesgeven
Het schrijven is, naast lesgeven op het Nehalennia in Middelburg, een van de favoriete bezigheden van historica Van de Ketterij. "Ook op deze manier probeer ik de jeugd een beetje geschiedenis mee te geven, om ze enthousiast te maken voor historisch georiënteerde boeken. Al is er maar één kind dat het leest, dan ben ik al tevreden", aldus de schrijfster.

Presentatie
Het boek wordt morgenmiddag officieel gepresenteerd en daarbij is de schrijfster aanwezig in De Drukkery om haar boek te signeren.