Oek de Jong wint Zeeuwse boekenprijs 2013

Oek de Jong heeft met zijn boek Pier en Oceaan de Zeeuwse Boekenprijs 2013 gewonnen. Zaterdagavond kreeg hij uit handen van Hendrina van Cranenborgh het gouden Zeeuws Meisje uitgereikt. "Het boek is hier in Zeeland goed geland, het publiek is heel dichtbij. Het boek wordt hier heel goed gelezen en met deze erkenning ben ik erg blij", aldus De Jong.

Pier en Oceaan wordt door De Jong zelf betiteld als zijn grote Zeeuwse roman. Het is een roman die drie generaties van de familie Roorda beschrijft. De roman speelt zich voor een groot gedeelte in Zeeland af.

Oek de Jong
Oek de Jong is geboren in Breda maar groeide op in Goes. In totaal heeft hij acht jaar aan het boek gewerkt voordat het voor publicatie geschikt was. Eerder dit jaar kreeg hij De Gouden Boekenuil voor zijn boek. Bovendien stond hij dit jaar met Pier en Oceaan op de shortlist van de Librisliteratuurprijs

Publieksprijs
De PZC publieksprijs ging naar Tinka Leene, met haar Zeeuwse Knop Bakboek. De Prijs van de Zeeuwse boekhandel ging naar Rinus Spruit. Bovendien werden er dit jaar 'accolades' uitgereikt. Een prijs voor het beste debuut ging Hanneke van Eijken met Papieren veulens. Het hoeveelweegjijlichaam van Marenne Welten kreeg een 'accolade' voor het meest originele boek. Sergio Herman en Willem Asaers kregen een 'accolade' voor het mooist vormgegeven boek. En Hans Schoots kreeg voor Stromenland een accolade voor het best grensoverschrijdende boek.Meer over dit onderwerp:
Zeeland Algemeen
Deel dit artikel: