Finish Touretappe in Zeeland kost drie miljoen

Als Zeeland het voor elkaar krijgt in 2015 de finish van een etappe in de Tour de France binnen te halen kost dat drie miljoen euro. Dat zegt Kees Bal uit Goes in het radioprogramma Zeeuws Diep Sport van Omroep Zeeland. Bal is de voorman van de initiatiefgroep die de Tour naar Zeeland probeert te halen.

Subsidie en bedrijfsleven
Afgelopen week werd bekend dat Utrecht de start van de Tour de France in 2015 heeft binnengehaald. Die stad betaalt daar 10 miljoen euro voor. "Wij gaan er nu alles aan doen om in 2015 een finishplaats in Zeeland te krijgen. Dat kost 6 à 7 ton, maar dat is alleen het bedrag dat je aan de ASO moet betalen en dus een startbedrag. Er komen nog een heleboel kosten bij. Zo moet je bijvoorbeeld verkeerstechnisch een hoop maatregelen nemen.", weet Bal. Volgens Bal moet het geld komen uit subsidies van provincie en gemeenten en het Zeeuwse bedrijfsleven.

Kans op Tour heel groot
De kans dat Zeeland inderdaad een finishplaats krijgt in de Tour de France van 2015 is volgens Bal "heel groot". In Zeeuws Diep Sport zegt hij: "Natuurlijk zouden de financiën nog een drempel kunnen zijn, maar ik denk dat we qua parcours gunstig liggen. In 2015 gaat de Tour waarschijnlijk eerst naar de Pyreneeën en dan liggen wij op een strategisch punt. Dan kun je vanuit Utrecht eerst Rotterdam nog aandoen. En dan kun je via de westkant richting Pyreneeën, dus daarom denk ik dat Zeeland in een gunstige positie ligt."

De hele uitzending van Zeeuws Diep Sport is hier te beluisteren.

Deel dit artikel: