Marco Minnaard naar nieuwe ploeg Van der Schueren

Wielrenner Marco Minnaard heeft een profcontract getekend bij de nieuwe Belgische wielerploeg Wanty-Groupe Gobert. De renner uit Wemeldinge zette zijn handtekening onder een verbintenis voor twee seizoenen bij de ploeg van Hilaire Van der Schueren.

Minnaard (24) reed afgelopen twee jaar voor de opleidingsploeg van Rabobank. Daarvoor was hij actief als mountainbiker. Zijn meest opvallende resultaten op de weg waren een derde plaats in de Kattenkoers en een negende plek in de GP Cerami. Het programma dat Minnaard in 2014 zal gaan rijden is nog niet bekend. De ploeg hoopt wildcards te krijgen voor de grote klassiekers en mogelijk de Giro, Tour of Vuelta.

Jan Raas
"Ik ben heel erg blij met deze kans", vertelt Minnaard. "Mijn vader heeft de afgelopen tijd contacten gelegd om een nieuwe ploeg voor mij te vinden. Hij is een goede bekende van Jan Raas en Jan kent Hilaire Van der Schueren weer goed. Dus zo is het balletje gaan rollen."

ProContinental-team
Naast Marco Minnaard rijden volgend jaar onder andere de Belgen Björn Leukemans, Nico Sijmens en Frederik Veuchelen voor het ProContinental-team. Ook de Nederlanders Michel en Wesley Kreder gaan voor de Waalse ploeg rijden. Ploegleider Van der Schueren was de afgelopen jaren ploegleider van Johnny Hoogerland uit Langeweegje bij Vacansoleil-DCM.

Deel dit artikel: