Going Dutch wil grote stappen zetten

Poprockband Going Dutch uit Middelburg heeft een nieuwe zanger en presenteert op 20 december een EP met zes nieuwe tracks. De band is er helemaal klaar voor om hun bekendheid een nieuwe boost te geven.

De nieuwe zanger, Herman Bleijenberg, komt uit Middelburg en was actief in de hiphop. Toetsenist Leon Beekman is blij met deze aanwinst: "Het is lastig om binnen een groep die al zeven jaar bestaat iemand te vinden die daarbij past." (Alain Vierhout en Sven van Santen zijn achtereenvolgens vertrokken - red.) "Nu is dat volledig gelukt."


Gesleuteld

Going Dutch heeft twee jaar lang gesleuteld aan de sound. Speelwijze en de arrangementen zijn onder de loep genomen, met als motto 'less is more'. De al eerder uitgebracht single Colors komt ook op de EP. Het nummer was geschreven voor de Colorloop in Vlissingen en wordt ook volgend jaar bij dat evenement gebruikt.


Ambitie
Aan ambitie en doorzettingsvermogen heeft de band geen gebrek: "We willen echt grote stappen zetten, omdat we ervan dromen groot en beroemd te worden." De presentatie van de EP is op 20 december in De Spot in Middelburg. In de aanloop naar die presentatie publiceert de band wekelijks een kort filmpje op hun Facebookpagina.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Colors going dutch middelburg
Deel dit artikel: