Nout Wellink: Zeeland is te onbekend

Zeeland moet meer doen om zichzelf te promoten in de rest van het land. Het Zeeuwse onderwijs sluit niet aan op de wensen van het bedrijfsleven. En Zeeuwen bezondigen zich nog veel te veel aan eilanddenken.

Dat zijn de drie belangrijkste conclusies van Nout Wellink, oud-president van De Nederlandse Bank. Hij verdiept zich deze week twee dagen in de Zeeuwse economie en samenleving.

Innovatie
Wellink vindt verder dat Zeeuwse ondernemers meer moeten doen aan innovatie en duurzaamheid. Ook schort het aan economische samenwerking. In algemene zin vindt hij dat de overheid de voorwaarden moet scheppen, maar dat inwoners en ondernemers daarbinnen zelf moeten zorgen voor economische groei.

Standplaats Zeeland
Wellink is in Zeeland in het kader van het project Standplaats Zeeland. Hij is de zesde in een serie van nationale en internationale deskundigen die hun licht op onze provincie laten schijnen. Ruimtevaarder Wubbo Ockels, econoom Paul Schnabel, hoogleraar Louise Fresco, werkgeversvoorman Rinnooy Kan en Shell-topman Jeroen van der Veer gingen Wellink voor.

Debat
De gasten houden presentaties en colleges, gaan in debat met vertegenwoordigers uit het onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Jurylid
Woensdagmiddag was Wellink voorzitter en jurylid bij een jongerencollege in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg.

Zeeuwse Bibliotheek
Standplaats Zeeland is een initiatief van de Zeeuwse Bibliotheek. Die wil hiermee haar maatschappelijke functie op sociaal, cultureel en wetenschappelijk gebied vormgeven.

Foto: YouTube.com

Deel dit artikel: