Vechtpartij in Renesse na ruzie over mobieltje

Op de Hogezoom in Renesse is een ruzie over een mobiele telefoon ontaard in een vechtpartij tussen uitgaanspubliek en politieagenten. Daarbij zijn volgens de politie over en weer klappen uitgedeeld.

Agenten patrouilleerden zondagnacht met de fiets door het centrum omdat het op straat erg rumoerig bleef na het sluiten van de horecagelegenheden. Volgens de politie waren enkele groepen elkaar over en weer aan het uitdagen.

Telefoon
Bij de rotonde op de Hogezoom, ter hoogte van de Vroonweg en Roelandsweg, kregen een jongen en een meisje slaande ruzie over een mobiele telefoon. De agenten grepen in en hielden de jongen aan voor mishandeling.

Versterking
De jongen verzette zich tegen de arrestatie en kreeg bijval van het uitgaanspubliek. De agenten raakten lichtgewond en riepen versterking op. De toegesnelde agenten dreven de groep vechtende jongeren met geweld uit elkaar.

Aangifte
De politie heeft vier jongens aangehouden. Twee van hen zitten nog vast. De andere twee jongens mochten na verhoor weer naar huis. De agenten hebben aangifte gedaan van mishandeling.

Districtschef
De districtschef van de politie, Ronald Weydema, vindt het onacceptabel dat het uitgaanspubliek de agenten aanviel. Dat schrijft hij op Twitter.

Deel dit artikel: