Belkin steunt buschauffeur Piet de Vos

De leiding van de wielerploeg Belkin onderneemt geen stappen tegen buschauffeur Piet de Vos uit Heinkenszand. De Vos werd onlangs door oud-renner Michael Rasmussen beschuldigd van het verstoppen van doping in zijn onderbroek, maar de ploeg gelooft dat niet.

Ploegarts Dion van Bommel werd ook beschuldigd door Rasmussen, maar ook hij mag bij de ploeg blijven. In een persverklaring zegt Belkin: "De leiding van het Belkin Pro Cycling Team heeft naar aanleiding van recente uitspraken van Michael Rasmussen diverse externe bronnen gecheckt en uitvoerige gesprekken gevoerd met ploegarts Dion van Bommel en buschauffeur Piet de Vos. Beide medewerkers hebben hun volledige medewerking verleend. Voor de ploeg is er geen aanleiding tot verder onderzoek of enige maatregel. Het management van Belkin Pro Cycling ondersteunt beide medewerkers en sluit hiermee de zaak."


Piet de Vos wil nog niet reageren. Michael Rasmussen deed zijn uitspraken over De Vos en Van Bommel bij de presentatie van zijn biografie 'Gele Koorts'.

Deel dit artikel: