Terneuzen wil uitpakken met komst Eneco Tour

Het Grand Départ met ploegenvoorstelling en een etappe dwars door Zeeuws-Vlaanderen met start en finish in Terneuzen. Zo ziet het begin van de Eneco Tour er volgend jaar uit als het aan de Stichting Wielerpromotie Terneuzen ligt. Volgens voorzitter Ron Barbé van die stichting kosten de plannen 50.000 euro extra.

Dat Terneuzen een finish van de etappekoers door België en Nederland zou krijgen stond al vast. De Provincie Zeeland heeft een driejarig contract met de etappekoers door België en Nederland.


Finishlocatie

In 2012 was er een finish in Middelburg, vorig jaar vormde de Brouwersdam het decor van een finishlocatie en nu is Terneuzen aan de beurt. "Maar wij willen meer dan alleen een finish", zegt Barbé. "Mede met het oog op 200-jaar Zeeuws Vlaanderen willen wij op zondag 10 augustus het Grand Départ met de ploegenvoorstelling organiseren. Een dag later zou er een etappe door heel Zeeuws-Vlaanderen gereden moeten worden met start en finish in Terneuzen."

Extra kosten
De Provincie betaalt de 70.000 euro die betaald moeten worden om de finish in Terneuzen plaats te laten vinden. Om de plannen van de Stichting Wielerpromotie Terneuzen door te laten gaan moet nog eens 50.000 euro extra gerekend worden. Daarvan is 20.000 euro voor de Eneco Tour zelf. De rest gaat op aan kosten die in Terneuzen zelf worden gemaakt om alles te organiseren. Volgens Barbé moet het voor zijn Stichting mogelijk zijn dat geld bij elkaar te krijgen.

Uitsluitsel
Barbé gaat ervan uit dat de plannen van de Stichting een grote kans van slagen hebben. Voor 1 december verwacht hij uitsluitsel vanuit de Eneco Tour.