Exploitant verbouwt schouwburg Middelburg

MIDDELBURG - De huidige schouwburg in Middelburg wordt verbouwd op kosten van de exploitant Frans Lievens. Dat is een nieuw voorstel van de exploitant en het college van Middelburg. Het dossier is de afgelopen maanden door de gemeenteraad steeds vooruit geschoven.


Het voorstel moet ervoor zorgen dat Middelburg en omgeving de komende 25 tot 30 jaar een moderne schouwburgvoorziening houdt. In oktober werd besloten niet te verbouwen of nieuwbouw te plegen, maar de gemeente en de exploitant moesten om tafel om opnieuw te onderhandelen.

Bijdrage
Mede met het oog op de bezuinigingen zijn beide partijen nu met dit nieuwe voorstel aan de raad gekomen. Lievens krijgt voor de renovatie een jaarlijkse bijdrage van de gemeente en niet honderd maar honderdtwintig voorstellingen per jaar. Die extra voorstellingen kunnen in de nieuwe evenementenhal Studio A58 worden geprogrammeerd, volgens het voorstel. Daarvoor zou de gemeente jaarlijks 1,2 miljoen euro neerleggen voor de contractperiode van 25 jaar.

Stoelen
Een deel van de renovatie bestaat uit het plaatsen van comfortabele grotere stoelen dan er nu staan, waardoor er 500 zitplaatsen overblijven. Dat betekent wel dat de grotere producties naar Studio A58 op het ZEP verhuizen.

Parkeerplaatsen
Bovendien moeten 120 parkeerplaatsen rondom de schouwburg worden aangelegd. Die komen voor een deel in het stadspark te liggen. Ook wordt in het voorstel gesproken over het smaller maken van de weg voor de schouwburg. Voor de aanleg van de parkeerplaatsen is 300.000 euro nodig.

Raad
Of het raadsvoorstel het haalt, moet 16 december blijken dan stemt de gemeenteraad hierover.

Deel dit artikel: