Triatlon Zeeland stopt er voorlopig mee

Het duursportevenement Triatlon Zeeland in Vlissingen gaat volgend jaar niet door. De organisatie laat via de website van Triatlon Zeeland weten dat het steeds moeilijker wordt om het evenement staande te houden.

Een teruglopend aantal sponsoren en subsidies zijn de voornaamste reden. Ook de eisen om het evenement door te laten gaan worden steeds strenger. "Dit heeft de Stichting (stichting Samen in Beweging, red) doen besluiten om in ieder geval in 2014 geen Triatlon Zeeland te organiseren."

Toekomst
Organisator Anthony van den Berg sluit niet uit dat Triatlon Zeeland in de toekomst terugkeert. "Als het economisch weer een beter klimaat wordt en wij samenwerking met andere partijen kunnen zoeken, kunnen we het weer proberen."

Remy Vasseur
Triatlon Zeeland werd de afgelopen drie jaar op en rond de Boulevard in Vlissingen gehouden. Remy Vasseur uit Vlissingen won alle edities (in 2011, 2012 en 2013).

Colours By The Sea
Het verdwijnen van Triatlon Zeeland heeft geen gevolgen voor hardloopevenement Colours By The Sea, dat ook door Van den Berg georganiseerd wordt. Dat evenement wordt op zaterdag 7 juni voor de tweede keer gehouden.

Deel dit artikel: