Onderwijssocioloog geeft Scheldemond een 10

Als enige middelbare school in Zeeland haalt het Scheldemond College in Vlissingen met twee afdelingen een tien. Het is de hoogst haalbare score in een lijst die onderwijssocioloog Jaap Dronkers heeft opgesteld.

Scheldemond vormt samen met Nehalennia in Middelburg de Mondia Scholengroep. Scheldemond krijgt de tienen voor de afdelingen vwo en vmbo-kader in Vlissingen. Met het vwo staat Scheldemond landelijk op de vierde plaats. Een tien is er ook voor het havo van het Reynaertcollege in Hulst en het vmbo-basis van Ostrea Lyceum in Goes.

Dronkers
Het onderzoek voor de lijst is uitgevoerd door onderwijssocioloog Jaap Dronkers. Daarbij tellen vooral de cijfers die de leerlingen halen voor het centrale eindexamen, maar ook de sociale achtergronden van de leerlingen worden meegenomen. De veiligheid rond de school, leerlingenbegeleiding en tevredenheid van de leerlingen vindt Dronkers minder belangrijk.

Onderzoek
Jaap Dronkers is verbonden aan het Researchcentrum voor onderwijs en arbeidsmarkt van de Universiteit Maastricht. Al zestien jaar beoordeelt hij middelbare scholen met een cijfer op een schaal van 1 tot 10. De lijst wordt jaarlijks gepubliceerd in de Volkskrant.

Deel dit artikel: