Afketsen verhuizing Omroep Zeeland verbaast PS

MIDDELBURG - De gemeente Vlissingen kan op dit moment ook geen extra geld vrijmaken voor de ontwikkeling van het Scheldeterrein en de exploitatie van de Timmerfabriek.

Verbaasd
De Statenleden waren verbaasd het bericht uit de pers te moeten vernemen. Volgens gedeputeerde Kees van Beveren, die zijn verantwoordelijk collega Ben de Reu verving, had dat er vooral mee te maken dat de Provincie nog geen beslissing had genomen over de twee
miljoen euro die nodig is om de Timmerfabriek geschikt te maken voor gebruik door Omroep Zeeland. ,,Er zit minder geld in het beoogde potje dan in eerste instantie werd gedacht," verklaarde Van Beveren.

Partij voor Zeeland

De Partij voor Zeeland was verbaasd over het 'Nee' van de provincie. Vooral omdat er onlangs wel geld werd vrijgemaakt voor de verhuizing van het ROC-hoofdkantoor van Middelburg naar Terneuzen.

Vlissingen

Een meerderheid van de gemeenteraad van Vlissingen wil Omroep Zeeland nog steeds in de timmerfabriek zien. Dat bleek donderdagavond in het gemeentehuis. Veel fracties vinden het jammer dat de verhuizing van de baan is doordat er geen geld is om de Timmerfabriek geschikt te maken voor de omroep. Woensdag werd duidelijk dat de provincie daar geen twee miljoen euro voor beschikbaar had.

Bittere pil

Mark Weug van de LPV sprak van een bittere pil. Hij had verwacht dat er een presentatie gehouden zou worden over de huisvesting van Omroep Zeeland in de timmerfabriek, maar dat bleek niet meer nodig. Niek Peeters van D66 zou graag zien dat de betrokken partijen er alles aan doen om de plannen toch rond te krijgen. Gemeenteraadsleden hebben volledig begrip voor de beslissing van Omroep Zeeland om de verhuizing af te blazen. Ze hopen wel dat de omroep voor Vlissingen behouden blijft.