De Reu: "Prudhomme heeft een zwak voor Zeeland"

Sportgedeputeerde Ben de Reu dacht eerst aan een grappenmaker toen hij hoorde dat Tour-organisator ASO hotelkamers in Zeeland geboekt heeft voor zondag 5 juli 2015. Een dag eerder gaat het grootste wielerevenement van de wereld van start in Utrecht.

Dinsdag werd bekend dat er al meerdere kamers door de ASO zijn geboekt bij diverse hotels in Zeeland.

Drie miljoen
Er is een werkgroep, onder leiding van oud-renner Kees Bal uit Goes, die de Tour de France naar Zeeland wil halen. Hij hoopt op een finishplaats. Dat zou volgens Bal ongeveer drie miljoen euro kosten. De provincie Zeeland heeft volgens gedeputeerde De Reu geen leidende rol in het binnenhalen van de Tour, maar "helpt de werkgroep daar waar het kan'".

Faxen
Over de hotelboekingen zegt De Reu: "Ik heb nog geen officiële documenten gezien, maar toen bleek uit informatie van Omroep Zeeland dat hotels toch faxen hebben waarin dat bevestigd is. Laat ik er maar vanuit gaan dat het zo is."

Stomverbaasd
De Reu zegt 'stomverbaasd' te zijn aangezien dat ASO de provincie Zeeland niet op de hoogte heeft gesteld van de hotelboekingen. "Maar goed, dat kan", aldus De Reu.

Prudhomme
De Reu kan zich niet voorstellen dat er door de ASO al een beslissing is genomen over het etappeschema van de Tour de France. "Ik weet wel dat directeur Christian Prudhomme een zwak voor Zeeland heeft. Dat heeft hij al eens tegen mij gezegd." De Reu heeft Prudhomme ontmoet tijdens de World Ports Classic. Die wedstrijd rijdt jaarlijks door Zeeland en wordt ook door de ASO georganiseerd.

Utrecht
Donderdag is Prudhomme in Utrecht. Daar zal hij vertellen waarom de ASO het Grand Depart van de Tour in 2015 aan Utrecht heeft toegewezen. Het is niet duidelijk of er verdere mededelingen worden gedaan over het etappeschema.

Deel dit artikel: