Celstraf van 5,5 jaar voor gewapende overval

MIDDELBURG -
De man, en een mededader, hebben de bewoner van het huis een paar keer met een wapen op z'n hoofd geslagen. Hij werd
en geschopt. Daarna werd een vuurwapen tegen zijn nek gezet en werd hij bedreigd met de woorden "Je hebt nog vijf seconden te leven." Het slachtoffer werd gedwongen een kluis te openen. Voor het slachtoffer werd een ambulance opgeroepen, maar de man raakte niet ernstig gewond.

ROG

De politie zocht snel na de overval in de buurt in een flat aan de Meanderlaan. Daarbij werden zo'n vijftien politiemensen ingezet, waaronder de Regionale ondersteuningsgroep van de politie. Die nacht werd niemand aangehouden, maar de flat bleef tot ver in de nacht omsingeld door de politie.

Aanhouding

De aanhouding van de 25-jarige verdachte gebeurde de volgende middag, bij een supermarkt aan de Hermesweg in Vlissingen. In zijn woning aan de Meanderlaan werden na de arrestatie de gestolen horloges en meer dan 100 gram wiet gevonden.
Celstraf
De Officier van Justitie eiste twee weken geleden ook 5,5 jaar celstraf tegen de man. De rechtbank kwam op hetzelfde uit omdat de man al eerder veroordeeld was en omdat tijdens de overval een wapen werd gebruikt.

Medeverdachte
De medeverdachte in de zaak, een achttienjarige man uit Roosendaal, moet in september voor de rechter verschijnen.