'Zeeland moet op de kaart blijven'

MIDDELBURG -
In haar afscheidstoespraak zegt Peijs dat Zeeland midden op de kaart moet blijven staan. De Zeeuwen moeten zich niet laten verdrijven naar de rand van de kaart. Het was iets waar ze zelf ook veel mee bezig was en waar veel tijd in ging zitten. Dat advies geeft ze ook mee aan haar opvolger Han Polman. Hij moet dat volgens haar doen samen met 380.000 ambassadeurs: de Zeeuwen zelf.
Peijs blikte in haar toespraak terug op de hoogtepunten van de afgelopen jaren. De komst van de marinierskazerne noemde ze een 'cadeautje'. Ook dieptepunten als de failliessementen van Thermphos en Zalco liet ze niet onbesproken.
Ben de Reu sprak namens Gedeputeerde Staten. Hij richtte zich voornamelijk tot de nieuwe Commissaris van de Koningin. Hij gaf opvolger Polman achttien adviezen om net als Peijs de bekendste Commissaris van de Koningin in Nederland te worden.
Aan het einde van de vergadering overhandigde Karla Peijs de voorzittershamer aan Goos Roeland. Hij is de plaatsvervangend voorzitter tot Han Polman volgende maan beëdigd wordt.
Peijs wenste haar opvolger veel succes: "Hou Zeeland op de kaart, op koers en midden in de delta."
Aan het begin van de avond wordt een openbare afscheidsreceptie voor Peijs gehouden. Vanwege de verwachte drukte moesten belangstellenden zich vooraf aanmelden bij de provincie Zeeland.

Pagina

Omroep Zeeland heeft op een speciale pagina allerlei foto's van Karla Peijs staan. Vanaf 2007 tot heden.