'Bagagedrager-haan' maakt het goed

MIDDELBURG -
De haan zit in kinderboerderij De Klepperhoeve in Middelburg. Beheerster Jorien Hoogenes vindt alle aandacht voor het beest in schril contrast staan met de behandeling van miljoenen plofkippen.

Reacties

Het voorval met de haan, waarbij de 75-jarige man een boete kreeg, riep veel reacties op, onder andere op de website van Omroep Zeeland. "Ik begrijp niet wat hier verkeerd aan is, mijn opa deed dit altijd zo hoe moet je het anders doen je kunt hem moeilijk achter je fiets aan laten lopen", zegt Willem. Maar Els denkt daar ander over: "De mensen die gebeld hebben, hebben gelijk. Een haan is een levend wezen, en die hoor je niet op een dergelijke manier te vervoeren!!"

Megastallen

Jorien Hoogenes krijgt regelmatig dieren binnen op de kinderboerderij die mishandeld worden of zijn achtergelaten. Ze begrijpt dat een voorval zoals dat met de haan mensen bezig houdt, maar relativeert de zaak door de toestand van plofkippen en vee in megastallen er tegenover te zetten. "Wees eerlijk, is dit incident echt zo erg, als je je realiseert dat de kip op ons bord vaak onder erbarmelijke omstandigheden heeft geleefd?"

Ophalen

De haan, die nog geen naam heeft, mag op de boerderij blijven als de rechtmatige eigenaar hem niet komt ophalen.