'Stop met het uitkleden van Zeeland'

MIDDELBURG -
Met succes want bij alle gemeentes worden moties ingediend voor het openhouden van de gevangenis en andere overheidsinstellingen in Zeeland. In Middelburg werd in december al zo'n motie ingediend en raadsbreed aangenomen. Nu volgen de andere gemeenten het voorbeeld.

PvdA

In de meeste gemeentes is het de PvdA die het initiatief neemt, maar volgens de partij overstijgt dit de partijpolitiek. "Er is brede steun voor deze moties en in veel gemeentes wordt de motie door alle partijfracties mede-ondertekend."
Signaal
Met de moties willen de initiatiefnemers een provincie-breed signaal afgeven aan de landelijke politiek: stop met het verder uitkleden van Zeeland. "We willen met deze motie duidelijk maken aan Den Haag dat het weghalen van die diensten geen goed idee is. En het druist in tegen eerdere uitspraken van de overheid over dit onderwerp. Krimpgebieden moet je versterken, niet verzwakken."

Brieven

De PvdA hoopt dat alle gemeentes en de provincie het voorbeeld van de gemeente Middelburg volgen en een brief sturen naar minister Blok van Wonen en Rijksdienst. "Uiteindelijk moet de minister een stapel brieven op zijn bureau krijgen, zodat we een Zeeland-breed signaal afgeven dat het uitkleden van onze provincie moet stoppen. En dan moeten we maar hopen dat dan de boodschap overkomt."