Lievens, Van der Meet en TOP winnaars Sportprijzen

GOES -
Lievens haalde afgelopen zomer met de lichte vier zonder stuurman de Olympische finale. Daarin werd de boot, waar de Zeeuws-Vlaming samen met de broers Tycho en Vincent Muda en Tim Heijbrock in zat, zesde en laatste. In de verkiezing liet Lievens marathonschaatser Niels Mesu uit Middelburg en judoka Sam van 't Westende uit Vlissingen achter zich.
Van der Meet
Tennisster Angelique van der Meet (21) kende een goed jaar. De Bevelandse won een internationaal toernooi in Breda en haalde finales in Dobrich en Charleroi. Door haar prestaties steeg Van der Meet 222 plaatsen op de wereldranglijst. Ze sloot het jaar af als de mondiale nummer 284. De uit Vlissingen afkomstige kitesurfster Katja Roose en de uit Middelburg afkomstige zwemster Judith Stap waren de andere genomineerden. Van der Meet was niet aanwezig in Goes, omdat ze momenteel een serie toernooien speelt in de Verenigde Staten. Haar trainer Gillis van de Gruiter nam de prijs in ontvangst.
TOP Arnemuiden
De korfballers van TOP Arnemuiden werden door het Zeeuwse publiek gekozen tot Sportploeg van het Jaar. Op de websites van de PZC en Omroep Zeeland kon worden gestemd. Uit meer dan 2000 stemmen werd TOP met ruime meerderheid gekozen. De ploeg had als belangrijkste prestatie de promotie naar de Overgangsklasse in de zaal. Het is voor het eerst dat TOP op dat niveau uitkomt. De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen grepen voor de derde keer op rij naast de hoofdprijs. Het Zeeuws-Vlaamse Beach Soccer Zeeland was de derde genomineerde.

Sporttalent

Jeanine Nieuwenhuis uit het Walcherse Serooskerke is verkozen tot Sporttalent van het Jaar 2012. Nieuwenhuis werd in maart vorig jaar als 16-jarige de jongste Nederlandse dressuurruiter ooit op Grand Prix niveau. Met Truemanda reed ze in Schaik naar een score van 63,14%. Mountainbiker Milan Vader uit Middelburg en judoka Chantal Walhout uit Stavenisse waren de andere genomineerden.

Aangepaste sporters

In de categorie aangepaste sporters met een lichamelijke beperking ging de prijs voor de zesde keer naar zitskiër Kees-Jan van der Klooster uit Vlissingen. Van der Klooster presteerde goed in Europacupwedstrijden en verdiende zo een nominatie voor de Olympische Winterspelen in Sochi. Die nominatie heeft hij inmiddels in 2013 gezilverd. De dressuuramazones Jeanine Boudens uit Kattendijke en Tessa Baaijens uit Kloetinge grepen net naast de hoofdprijs.
Irma van Duyn uit Schoondijke werd verkozen tot Sporter van het Jaar met een verstandelijke beperking. Zij kreeg de voorkeur boven collega-wielrenner Joannathan Duinkerke uit Goes en atlete Nathalie van Wijsevelde uit Hulst.

Life Time Award

De onlangs gestopte judoka Elisabeth Willeboordse, afkomstig uit Middelburg, kreeg uit handen van Commissaris van de Koningin Han Polman een speciale Lifetime Award. De tweevoudig Europees kampioene werd geëerd voor haar jarenlange carrière.