'Volledig herstel mogelijk voor Johnny Hoogerland'

OOST-SOUBURG -
Johnny Hoogerland hield aan de valpartij vijf gebroken ribben over. Er zijn geen ernstige verwondingen aan zijn lever geconstateerd. "Zijn ruggenwervels zijn niet gebroken, maar wel beschadigd", aldus Cees Hoogerland, die van de Spaanse dokteren te horen kreeg dat zijn zoon volledig kan herstellen.

Intensive care

De wielrenner van Vacansoleil-DCM verbleef afgelopen nacht op de intensive care van het ziekenhuis, maar mag die dinsdag waarschijnlijk verlaten volgens Cees Hoogerland. "Daarna moet Johnny nog een dag of vijf, zes in het ziekenhuis blijven."

Geluk gehad

Volgens Cees Hoogerland is zijn zoon geschrokken van het ongeluk. "Johnny baalt ervan dat er een streep door zijn voorseizoen gezet is. Aan de andere kant beseft hij ook dat hij geluk heeft gehad met deze afloop."

Valpartijen

Hoogerland is in zijn carrière vaker pijnlijk ten val gekomen. Zijn bekendste val is die in de Ronde van Frankrijk van 2011, toen hij - ook door een auto - geraakt werd en in het prikkeldraad belandde. In de Ronde van het Baskenland in 2012 raakte hij na een val geblesseerd aan zijn elleboog. Tijdens de openingskoers van dit seizoen, GP La Marseillaise, werd hij door een politiemotor geraakt en lag hij op het asfalt. De schade viel mee.
Beelden
Omroep Zeeland was recent te gast bij Johnny Hoogerland in Spanje en maakte tijdens de training van de wielrenner enkele beelden. In het filmpje is te zien onder welke omstandigheden Hoogerland kon trainen.