Met blote benen in de vrieskou voor weddenschap

ZAAMSLAG - Het begon afgelopen zomer als een geintje, de weddenschap tussen de vrienden, maar is nu acht maanden later een serieuze strijd om wie de grootste bikkel is. De één gaat lopend in korte broek naar school, de ander op de fiets en met de bus. Koud hebben ze het niet, zeggen ze. Ze gaan door, ook als het nog kouder wordt.

Doorzettingsvermogen

Juf Els van Tiel van de Irisschool en tevens moeder van Job vindt dat de jongens met hun actie echt blijk geven van veel doorzettingsvermogen. Ze heeft nu wat moeite om korte broeken te vinden voor haar zoon, maar dat is het enige. Wat haar betreft mag het nu wel afgelopen zijn, maar de jongens moeten zelf de afweging maken.

Onbegrip

De reacties uit de omgeving zijn overwegend positief, maar er is ook wel onbegrip over het feit dat jonge jongens nu met korte broek rondlopen. Opvoedcoach Marleen Steijaert vindt het wel stoer van de jongens, maar geeft wel aan dat het voor de ouders goed is om een tijdslimiet te stellen aan de weddenschap. Bijvoorbeeld doorgaan totdat er geschaatst kan worden, dan een feestje geven en daarna de draad van het gewone leven weer oppakken.