Hoogerland: "Jammer dat jonge generatie de dupe is"

2012

Hoogerland kijkt met gemengde gevoelens terug op het afgelopen seizoen. "Het was een mooi jaar, maar ik had graag op bepaalde cruciale momenten beter willen zijn. Met name tijdens de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik."

2013

Hoogerland weet nog niet welk programma hij dit seizoen exact zal gaan rijden. "Ik wil in het voorjaar weer goed zijn." Of hij de Tour de France gaat rijden weet de 29-jarige renner van Vacansoleil-DCM nog niet. "De Tour is heel mooi, maar ik heb er hele mooie en hele slechte herinneringen aan. We zullen het wel zien."

Dopingonthullingen

2012 was een slecht jaar voor het wielrennen in het algemeen. Lance Armstrong raakte al zijn overwinningen kwijt na een vernietigend dopingrapport. Andere renners bekenden in het verleden verboden middelen te hebben gebruikt.

"Je kon erop wachten dat er dingen naar buiten gingen komen. En ik denk dat nog niet de helft naar buiten is gekomen, van wat er allemaal naar buiten gaat komen", vertelt Hoogerland. "Soms houd ik mijn hart vast."

"Ik denk wel dat er sinds 2006, de invoering van het bloedpaspoort en de whereabouts, veel verbeterd is. Ik zelf heb nooit iets geks gezien sinds ik prof ben. Het is te hopen dat nu alles maar naar buiten komt, zodat de jonge generatie er geen last meer van heeft."