OM: levenslang voor dubbele moord Middelburg

MIDDELBURG -
Het echtpaar werd op 19 juli met een mes omgebracht in hun huis in Middelburg. De man bekende donderdag tijdens de rechtszaak alleen de moord op zijn ex-schoonvader. Hij ontkende dat hij zijn ex-schoonmoeder heeft doodgestoken. Volgens de verdachte is de vrouw neergestoken door haar man.

Gevlucht

De verdachte zegt dat hij zijn ex-schoonmoeder daarna op bed heeft gelegd en vervolgens het huis is uitgevlucht. Hij zegt dat ook zijn ex-vriendin tijdens de moord in het huis aanwezig was. Volgens de verdachte heeft hij haar bewust niet vermoord, omdat hij haar wilde laten lijden door haar ouders te vermoorden.

Sporen

Het verhaal van de verdachte dat de echtgenoot zijn vrouw vermoorde wordt door het forensisch onderzoek onderuit gehaald. Volgens het Nederlands Forensisch Instituut zijn er meerdere aanwijzingen dat de verdachte zowel de man als de vrouw heeft vermoord. Het NFI wijst op de bloedsporen op de kleding van de verdachte en die in het huis. Ook de vorm van de steekwonden bij de vrouw, en het feit dat het niet donker was tijdens de steekpartij spreken tegen de verdachte.

'Goed voorbereid'

Het echtpaar werd op 19 juli met een mes omgebracht in hun huis in Middelburg. De verdachte vertrok eerder die dag vanuit Brussel richting Middelburg met het plan zijn ex-schoonouders te vermoorden. Hij had naar eigen zeggen alles goed voorbereid en een plan van aanpak gemaakt. De man is vroeger militair geweest.

Brief

De verdachte heeft eerder in een brief aan zijn ex-vriendin geschreven dat hij een monster is en dat dat de schuld is van zijn ouders. Deze brief schreef hij nadat hij haar woning in Haarlem op 28 juli 2010 in brand heeft gestoken. Hij wilde zich na het beëindigen van hun relatie van het leven beroven.

Persoonlijkheidsstoornis

De verdachte heeft een ernstige persoonlijkheidsstoornis. Dat concludeert het Pieter Baan Centrum na onderzoek naar de man. De Belg zou wraak willen nemen na gekrenkt te zijn en toont geen enkele spijt concluderen de deskundigen verder.

Dossier

Voor meer achtergrondinformatie over de zaak kunt u terecht bij het dossier 'dubbele moordzaak Middelburg'.