Belgen opgepakt voor inbraak in Kapelle

RILLAND - De bewoner van het huis zag toen hij thuis kwam, een groene Renault met een Belgisch kenteken en twee mannen er in, vanuit de richting van zijn woning komen. Eenmaal binnen merkte hij dat er was ingebroken. Er was een laptop, een spelcomputer en enkele honderden euro's gestolen.

Zoekactie

De bewoner gaf het kenteken door aan de politie, die een zoekactie startte. De auto werd even later gesignaleerd op de A58. Meerdere politiewagens gingen achter de auto aan. Eerst negeerde de automobilist een stopteken, daarna stopte hij wel, maar op de linkerrijstrook. Hierdoor ontstond een file.

De twee Belgen sprongen uit de auto en vluchtten te voet richting de Oude Rijksweg. Met behulp van de politie Midden en West Brabant werd het beboste gebied afgezet, waarna snel de eerste verdachte kon worden aangehouden. Een politiehond vond even later ook de tweede verdachte. Deze man werd door de politiehond gebeten en liep diverse bijtwonden op. Hij is daarvoor in het ziekenhuis behandeld.

Onderzoek

De politie onderzoekt momenteel of de mannen voor meerdere inbraken, die de laatste dagen gepleegd zijn, in aanmerking komen.