Walcheren hoopt met overstap op meer seniorenteams

VLISSINGEN -
De Noormannen uit Westkapelle stapte in 2007 over naar het zaterdagvoetbal en heeft er sindsdien meer dan veertig leden bijgekregen. Het aantal seniorenelftallen steeg van 2 naar 4. "Die overstap is, gezien het aantal spelende leden, voor ons een succes geweest. We zitten nu weer op vier seniorenelftallen en al onze jeugdteams zijn bezet", zegt Ad Minderhoud, voorzitter van De Noormannen.

Domburg stapte in 2009 over en heeft er meer dan vijftig leden bijgekregen. Dat zijn voornamelijk jeugdleden want het aantal seniorenteams liep terug van drie naar twee. Lewedorpse Boys stapte vorig jaar over en kreeg er sindsdien vijf leden bij. Het aantal seniorenteams bleef met drie gelijk. Zierikzee is in dit overzicht niet opgenomen omdat die club inmiddels gefuseerd is met Mevo.
De belangrijkste reden voor Walcheren om naar de zaterdag te verhuizen heeft te maken met de huidige lichting A-junioren, die niet op zondag wil voetballen. "Dan moeten ze bij de senioren op zondagochtend vroeg naar bijvoorbeeld Zeeuws-Vlaanderen. Maar daar trappen ze niet meer in", aldus bestuurslid Martin Jansen van SV Walcheren.

Walcheren nam dit weekend afscheid van het zondagvoetbal met een 5-1 zege op Gesta in de nacompetitie. Volgend seizoen speelt Walcheren opnieuw in de vierde klasse, maar dan op zaterdag.