Ploeg Hoogerland in Ronde van Zeeland Seaports

De ploeg van Johnny Hoogerland heeft zich ingeschreven voor deelname aan de Ronde van Zeeland Seaports. Dat heeft de organisatie vrijdagmiddag bekendgemaakt. Daarmee is volgens de organisatie de kans groot dat de Nederlands kampioen uit Langeweegje in juni aan de start zal verschijnen van de wielerronde.

Het gaat om de Italiaanse wielerploeg Androni Giocatolli. Hoogerland tekende dit najaar een contract bij de ploeg. De nieuwe ploeg van Hoogerland is al zeker van deelname aan de Ronde van Italië, maar is niet automatisch geplaatst voor de Tour de France. Daardoor biedt het wedstrijdprogramma van Hoogerland ruimte om te starten in de Ronde van Zeeland Seaports.

Blij
De organisatie is blij dat Hoogerland mogelijk meedoet volgend jaar. Het is dan precies dertig jaar geleden dat er in deze ronde voor de laatste keer een Zeeuwse prof in de nationale driekleur aan de start kwam. Dat was Jan Raas in zijn voorlaatste seizoen als beroepsrenner.

Westerscheldetunnel
De Ronde van Zeeland Seaports wordt zaterdag 7 juni verreden met start in Terneuzen en - na een passage door de Westerscheldetunnel - finish in midden-Zeeland. De keuze voor de aankomstplaats staat nog niet vast. De organisatie van de wielerronde heeft inmiddels de aanmeldingen binnen van veertien ploegen, waaronder drie World Tour teams: Belkin, met Nick van der Lijke uit Middelburg, Argos en Lotto-Belisol. Ook de teams van de Zeeuwse renners Marco Minnaard (Wanty) en Brian van Goethem (Metec) staan in juni aan de start.