Zeeuws-Vlaanderen snakt naar kunstgrasvelden

Verschillende clubs vragen er al jaren om, maar het is er nog nooit van gekomen. Een kunstgrasveld op Zeeuws-Vlaanderen om op te voetballen. Alleen al in de gemeente Terneuzen wordt er van verschillende kanten om gesmeekt. "Wij vragen er al tien jaar om", zegt voorzitter Anton Hermus van VV Terneuzen.

Terneuzen, maar ook FC Axel zijn verenigingen met meer dan 500 leden, die het hebben van één maar liefst meerdere kunstgrasvelden noodzakelijk noemen. "We komen nu weer in de periode dat we regelmatig trainingen en wedstrijden af moeten gaan gelasten", zegt bestuurslid Willy van Gremberghe van FC Axel. "Met kunstgras heb je dat probleem niet. Daar kun je altijd op. We hadden gehoopt het in het jaar van onze fusie (2012, red.) te krijgen, maar daar is het niet van gekomen."

Te duur
Pim Broekhuysen is wethouder sport van de gemeente Terneuzen. Volgens hem vormen de financiën keer op keer het struikelblok. "Vorig jaar hadden we nog het plan om drie kunstgrasvelden in de gemeente te realiseren, maar dat is niet gelukt. Zo'n veld kost ruim 300.000 euro, waardoor we ongeveer een miljoen euro nodig hadden. Dat geld hebben we niet."

HSV Hoek
Toch heeft Broekhuysen een kunstgrasveld in zijn gemeente nog niet uit zijn hoofd gezet. "We voeren op dit moment goede gesprekken met hoofdklasser Hoek. Samen proberen we een constructie te bedenken, waardoor er toch een veld kan komen."

Advies
Aan de andere kant van de Westerschelde worden ook in deze tijd nog kunstgrasvelden gelegd. Van VCK uit Koudekerke en Arnemuiden werd onlangs bekend dat er een veld aangelegd gaat worden. Volgens Hermus moet dat op Zeeuws-Vlaanderen ook te doen zijn. Hij stelt overleg tussen de drie gemeentes voor. "Maak een begroting, steek als drie burgemeesters de koppen bij elkaar, bereken wat het kost, maak keuzes en voer ze uit", is het advies van Hermus.

Hulst
HVV'24 uit Hulst heeft de Zeeuws-Vlaamse primeur. Daar wordt eind mei volgend jaar begonnen met de aanleg van het eerste kunstgrasveld van Zeeuws-Vlaanderen.

Deel dit artikel: