Zeeuws-Vlaams Wielerweekend terug op kalender

Na een afwezigheid van zeven jaar keert het Zeeuws-Vlaams Wielerweekend terug op de kalender. In het weekend van zaterdag 30 en zondag 31 augustus 2014 wordt de wedstrijd weer verreden. Voorlopig eenmalig.

Op zaterdag 30 augustus wordt de rit Sluiskil-Vogelwaarde (98 km) gereden, gevolgd in de avonduren door een tijdrit (6,5 km) in Vogelwaarde. Het Wielerweekend wordt zondag 31 augustus afgesloten met de etappe Schoondijke-Schoondijke (170 km). Aan de wedstrijd doen renners mee in de leeftijdscategorie 18 t/m 23 jaar. De wielrenunie KNWU heeft de wedstrijd opgenomen in de Beloftencompetitie.

200 jaar Zeeuws-Vlaanderen
Het Zeeuws-Vlaams Wielerweekend keert terug vanwege het 200-jarig bestaan van Zeeuws-Vlaanderen in 2014.

Definitieve terugkeer?
Het gaat voorlopig om een eenmalige terugkeer, maar voorzitter Ronad Apers uit Aardenburg sluit niet uit dat de wedstrijd in de toekomst definitief terugkeert. "Stel dat het aanslaat en we kunnen voldoende financiële middelen bij elkaar krijgen voor een vervolg. Dan wordt een terugkeer niet uitgesloten."

Veelers en Terpstra
Apers was ook voorzitter bij de laatste editie in 2007, die gewonnen werd door Tom Veelers. Ook Nikki Terpstra (2006) staat op de erelijst.