Bijzondere vondst cocaïne op strand Westkapelle

In de ruim honderd pakketjes die vrijdagochtend op het strand van Westkapelle aanspoelden zit cocaïne. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Bemanning van een containerschip dat op weg was naar Rotterdam heeft de pakketjes afgelopen weekend vlak voor de Nederlandse kust overboord gegooid. Kort daarna heeft een arrestatieteam vier mannen aangehouden die de drugs vanuit een speedboot probeerden op te vissen.

De National Crime Agency in Engeland tipte de Nederlandse politie vorige week over het containerschip. Omdat de informatie vrij gedetailleerd was, besloten het speciale Rotterdamse Hit And Run Cargo-team en Openbaar Ministerie bijstand te vragen aan de kustwacht en arrestatieteams van de politie.

Overboord
De vier mannen in de speedboot werden na een wilde achtervolging op zee gearresteerd. Op dat moment hadden zij al meerdere pakketten overboord gegooid, het gaat om zeker een paar honderd kilo.

Voormalig-Joegoslavië
Naast de vier mannen in de speedboot is ook een bemanningslid van het containerschip aangehouden. De vijf verdachten zijn tussen de 27 tot 62 jaar oud. Ze zijn afkomstig uit het voormalig Joegoslavië en Amsterdam. Ze zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten minstens 14 dagen vast.

Sporttassen
In het verleden zijn wel vaker sporttassen met drugs aangespoeld, waarvan het vermoeden bestaat dat die op zee overboord zijn gezet. Het is de eerste keer dat op het water mensen zijn aangehouden die vermoedelijk op deze manier drugs smokkelen. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Deel dit artikel: