Coast Enduro Zeeland opnieuw afgelast

Het motorsportevenement Coast Enduro Zeeland gaat volgend jaar niet door. Dat heeft de organisatie woensdag in overleg met de gemeenten Vlissingen en Veere besloten.

Volgens de organisatie van Coast Enduro Zeeland is er sprake van onjuiste beeldvorming en zou het daarom niet verstandig zijn om het evenement nu door te laten gaan. Coast Enduro Zeeland stond gepland op 1 februari. De organisatie wil wel alsnog een enduro-evenement organiseren in 2014, maar dan in een aangepaste vorm.

Onverhard
Tijdens een Enduro-wedstrijd wordt met off-the-road motoren een parcours afgelegd over voornamelijk onverhard terrein waarbij vaardigheidsproeven worden afgelegd. De openbare weg wordt als verbindingsroute gebruikt. Er waren in Zeeland bezwaren tegen het evenement. Er lag onder meer een bezwaar van GroenLinks bij Provinciale Staten vanwege mogelijke overlast.

Afgelast
Ook dit jaar ging het evenement niet door. Het werd afgelast omdat de route niet aan de eisen voldeed van de Endurocommissie van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging. Er was te weinig onverharde weg in de route opgenomen.

Deel dit artikel: