Tjoba verliest van Vriendenschaar

GOES - In de beginfase wees niets op een aanstaande nederlaag van Tjoba. De thuisploeg ging goed van start en liep uit naar een 7-2 voorsprong. Mede door vier treffers van oud-Tjoba speler Sander Harinck boog Vriendenschaar de achterstand nog voor rust om in een 8-12 voorsprong, wat de ruststand was.

Na rust kon Tjoba de achterstand niet meer ongedaan maken. Vriendenschaar liep uit naar een voorsprong van vijf punten, zag deze marge slinken naar drie, maar kwam in de slotfase niet meer in gevaar. Tjoba verloor uiteindelijk met 21-24. Tjoba zakt door de nederlaag naar de voorlaatste plaats in de overgangsklasse A. Na acht wedstrijden heeft de Zeeuwse formatie vijf punten.

In de eerste klasse leden de twee Zeeuwse clubs beiden een nederlaag. TOP uit Arnemuiden verspeelde met een 29-23 nederlaag bij VEO uit Voorburg de koppositie aan die club. Fortis uit Oost-Souburg profiteerde niet van de nederlaag van TOP; de ploeg verloor met 17-15 bij hekkensluiter Korbatjo uit Oud-Beijerland.