Zwemtocht Vlissingen-Breskens krijgt verder vorm

De Scheldebeker 2014. Dat wordt de naam van de zwemtocht van Vlissingen naar Breskens die op 20 juli gehouden moet gaan worden. Dat heeft de organisatie vanmiddag bekend gemaakt. Er zullen negentig zwemmers worden uitgenodigd. Onder hen ook Olympisch kampioen Maarten van der Weijden.

Niet iedereen mag meezwemmen. Alleen geoefende zwemmers worden toegelaten tot de 5,1 kilometer lange tocht. Zwemmers hebben zich op 17 augustus 2013 kunnen kwalificeren tijdens de tocht 'Op weg naar Zeeuws-Vlaanderen'.


Het is nog steeds niet helemaal zeker dat de zwemtocht doorgaat. Het scheepvaartverkeer moet tijdelijk worden stilgelegd en de vergunning daarvoor is nog niet rond. Volgens Frans Reijniers, voorzitter Stichting Zeeuws-Vlaanderen 2014, ziet het er goed uit. "Alle partijen die er belang bij hebben willen meewerken, nu wordt het draaiboek uitgewerkt en dan kan de vergunning definitief worden aangevraagd. Maar we hebben er meer dan goede hoop op."


De Westerschelde werd vijftig jaar geleden voor het laatst over gezwommen, ook destijds heette de tocht Scheldebeker. Het is één van de activiteiten die wordt georganiseerd in het kader van het 200-jarig bestaan van Zeeuws-Vlaanderen. Tussen 14 februari en 19 september worden vele evenementen georganiseerd.

Deel dit artikel: