Discotheek Joy herleeft in sporthal Cadzand

Discotheek Joy in Cadzand-Bad is een jaar gesloten maar nog niet verdwenen uit het West-Zeeuws-Vlaamse uitgaansleven. Niels Fremouw, die als dj in de Joy werkte, organiseert samen met oud-eigenaren Ralf Flemm en Marie-Jeanne Uvyn voor de tweede keer het feest 'JOY Nexxt'.

In oktober vond de eerste editie van het feest plaats in de sporthal in Cadzand. Dat was volgens Fremouw een groot succes, er kwamen zo'n zevenhonderd bezoekers. "In één weekend bouwen we de sporthal om tot een superclub, om het 'Joy-leven' terug te krijgen in Zeeuws-Vlaanderen", omschrijft Fremouw het evenement.

Vraag
Nadat de Joy in januari 2013 de deuren sloot is onder jongeren in de gemeente Sluis de vraag naar een discotheek blijven bestaan. Uit een enquête blijkt dat ruim 70 procent van hen vindt dat de gemeente subsidie moet verstrekken aan een ondernemer die een nieuwe discotheek wil openen.

JOY Nexxt
De organisatoren van JOY Nexxt zien dat wel zitten, maar volgens Fremouw is het vooral lastig om een geschikte locatie te vinden. "We blijven praten en blijven rondkijken, maar tot nu toe is er nog niks op onze pad gekomen", zegt hij.

Zaterdag 18 januari vindt de tweede editie van JOY Nexxt plaats in de sporthal in Cadzand.


Deel dit artikel: