Ster Zeeuwsche Eilanden start met ploegentijdrit

De vrouwenwielerwedstrijd Ster Zeeuwsche Eilanden begint dit jaar met een ploegentijdrit in Westkapelle. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Het routeschema voor dit jaar ligt in conceptvorm bij de KNWU. Organisator Wim Polderman verwacht dat de wielrenunie akkoord gaat.

In 2013 was het ook al de bedoeling dat er een ploegentijdrit gereden zou worden, maar de wedstrijd ging toen niet door omdat hoofdsponsor Rabobank zich terugtrok en de organisatie de financiën niet rond kreeg.

Primeur
De ploegentijdrit (28 kilometer) wordt op donderdag 19 juni gereden met start en finish in Westkapelle. Polderman spreekt van een primeur. "Dit moet het nieuwe vaandel van onze wedstrijd worden." Volgens Polderman is er geen enkele ploegentijdrit voor elite-vrouwen in Nederland. De individuele tijdrit is niet in het routeschema opgenomen.

Routeschema
De Ster Zeeuwsche Eilanden bestaat uit drie wedstrijddagen. Op vrijdag 20 juni staat de rit Middelburg-Vlissingen (84 kilometer) op het programma waarin de kasseienstrook bij Geersdijk opgenomen is. De slotrit met start en finish in Westkapelle (130 kilometer) wordt op zaterdag 21 juni gereden waarin de vrouwen via de Stormvloedkering naar Schouwen-Duiveland rijden.

Hoofdsponsor
Polderman hoopt dit weekend nog tot een akkoord te komen met een nieuwe hoofdsponsor, waardoor de naam van het evenement nog kan wijzigen.

Kirsten Wild
De laatste editie van de Ster Zeeuwsche Eilanden werd gewonnen door Kirsten Wild.