Kwart van Burgh-Haamstede staat te koop

Ruim een kwart van alle koopwoningen in Burgh-Haamstede staat op dit moment te koop. Naar verhouding het hoogste aantal in Zeeland. Dat blijkt uit de Zeeuwse Huizenmonitor van Omroep Zeeland. Er zijn volgens het CBS in Burgh-Haamstede 837 koopwoningen. Daarvan staan er nu 222 te koop. Dat is 26,5 procent.

Een aanmerkelijk deel van de aangeboden huizen betreft tweede woningen.

Vakantiewoningen
Ook andere kernen in Zeeland met veel vakantiewoningen in eigendom hebben relatief veel huizen in de verkoop. In Kamperland staat nu 17,5 procent van alle huizen te koop en in Renesse 16,3 procent. Ter vergelijking: in Vlissingen staat 10,7 procent van de eigen woningen te koop, in Terneuzen 7,9 procent en in Middelburg 7,7 procent.

Monitor
Maandelijks inventariseert Omroep Zeeland de Zeeuwse huizenmarkt aan de hand van de Zeeuwse Huizenmonitor, op basis van de cijfers van het Kadaster, Funda.nl en Huizenzoeker.nl.

Kasteel
Er zit in de markt van dure huizen weinig beweging. Het duurste huis van Zeeland dat te koop staat is een kasteel in Oostkapelle voor 3,75 miljoen euro. Nummer één van allergoedkoopste huizen is een woning (voorheen oefenruimte van de muziekvereniging) aan de Veerweg in Oud-Vossemeer. Daarvoor wordt 37.500 euro gevraagd.

Deel dit artikel: