Arnd Thomas nieuwe voorzitter BZW

Zeeland moet zich meer profileren in den Haag en Brussel. Dat zegt Arnd Thomas, de nieuwe voorzitter van de Zeeuwse tak van de BZW, de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging. Arnd Thomas is directeur van Dow Terneuzen, en moet zich als voorziiter van de BZW hard maken voor werkgeversbelangen in Zeeland.


Arnd Thomas krijgt de voorzittershamer dinsdagmiddag uit handen van de vorige voorzitter van de BZW in Zeeland, Roel Adriaansens, directeur Veiligheid, Gezondheid en Milieu bij Dow.

Duurzame groei
"Meer dan ooit is het belangrijk dat we Zeeland op de kaart zetten als preferente regio voor duurzame groei en werkgelegenheid, waarin het bedrijfsleven een cruciale rol heeft", aldus de nieuwe voorzitter Thomas. De 48-jarige Thomas is sinds april directeur in Terneuzen en werkte daarvoor bij Dow-vestigingen in Duitsland.

Werkgeversbelangen

De Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging is een regionale afdeling van de werkgeversorganisatie VNO-NCW, die op haar beurt werkgeversbelangen vooral op landelijk en Europees niveau vertegenwoordigt.

Motor
De BZW in Zeeland was in het verleden één van de drijvende krachten achter de komst van de Sluiskiltunnel en de fusies van de twee ROC's in Zeeland, waardoor alle MBO-opleidingen in Zeeland werden gebundeld. Ook is de BZW in Zeeland de motor achter de Noord-Zuid-verbinding, tussen Goes en Zelzate. Rijstroken tussen deze twee plaatsen worden verdubbeld, voor een betere doorstroming van (vracht)verkeer. Met deze verbinding is een bedrag gemoeid van 100 miljoen Euro.

Deel dit artikel:

Recent nieuws