Nieuwe directeur voor Delta: Arnoud Kamerbeek

Arnoud Kamerbeek begint op 16 januari als directeur van Delta. De 40-jarige Kamerbeek is donderdag voorgedragen door de Raad van Commissarissen. Hij volgt Rob Frohn op, die in oktober 2013 opstapte als directeur van Delta.

Kamerbeek werkte tot 1 januari als managing director bij Nuon/Vattenfall. De keuze voor Kamerbeek als directeur van Delta is onder meer gebaseerd op zijn ervaring in de energiesector en met internationale miljoenenprojecten. Hij krijgt de taak om de toekomstplannen zoals geschetst door provinciale staten uit te werken en Delta klaar te maken voor de toekomst.

Strategie
Wat die strategie zal worden dat moet volgens Kamerbeek nog blijken: "De unieke positie in Zeeland blijft de basis voor de multi utility Delta. Of er nu een fusie komt, een gedeeltelijke verkoop of dat DELTA zelfstandig de toekomst in gaat; dat zullen we de komende periode ontdekken."

Energiebedrijf
Kamerbeek werkte de afgelopen zes jaar bij energiebedrijf Nuon, dat in 2009 werd overgenomen door het Zweedse energiebedrijf Vattenfall. In die periode was Kamerbeek onder meer verantwoordelijk voor de bouw van nieuwe energiecentrales op diverse locaties in Europa.

Consultancy
Voor hij de positie bij Nuon en Vattenfall bekleedde, werkte hij zes jaar bij het Amerikaanse consultancy bureau McKinsey & Company in Amsterdam en in Boston. Daarvoor werkte hij vier jaar bij Shell, voor dat bedrijf werd hij onder meer uitgezonden naar Oman.

Voorganger
Zijn voorganger Rob Frohn bekleedde zijn functie 1,5 jaar. Frohn volgde in 2012 de vertrokken Peter Boerma op. Vanwege tegenslagen bij de voorbereiding van de bouw van een tweede kerncentrale bij Borssele en andere gedurfde investeringen moest Boerma het veld ruimen. Het was Frohn die moest zorgen dat Delta na een periode van financiële risico's het huishoudboekje op orde bracht.

Vertrek
In oktober 2013 vertrok Frohn bij Delta om aan de slag te gaan als directeur van Anthos Internationale privé bank van de familie Brenninkmeijer, bekend van de C&A-winkelketen. Sinds zijn vertrek werden zijn taken tijdelijk overgenomen door financieel directeur Frank Verhagen.

Deel dit artikel: