Ook alternatief Coast Enduro Zeeland van de baan

Coast Enduro Zeeland slaagt er niet in een alternatief evenement te organiseren voor de wedstrijd die op 1 februari gepland stond. Eerder werd al bekend dat er geen vergunning wordt verstrekt voor de oorspronkelijke wedstrijd met off-the-road motoren.

De organiserende Stichting Motor Enduro Vereniging Zeeland (MEVZ) had plannen voor een wedstrijd met een alternatieve route, maar volgens MEVZ heeft gemeente Veere laten weten daar niet aan mee te willen werken. Volgens de gemeente moet dit besluit nog in het college van B en W besproken.

Clinics
De MEVZ gaat door met het zoeken naar alternatieven en blijft in gesprek met de Provincie, gemeenten (ook Veere) en andere partijen zodat het toch mogelijk wordt om in de toekomst een endurorit in Zeeland te organiseren. De organisatie wil in 2014 in ieder geval een aantal clinics houden.

Bezwaren
Tijdens een Enduro-wedstrijd wordt met off-the-road motoren een parcours afgelegd over voornamelijk onverhard terrein waarbij vaardigheidsproeven worden afgelegd. De openbare weg wordt als verbindingsroute gebruikt. Er waren in Zeeland bezwaren tegen het evenement van onder andere de dorpsraad Zoutelande, natuur- en vogelgroeperingen en de statenfractie van GroenLinks.


Deel dit artikel: