Werkgevers in havens en industrie bundelen krachten

Het geld dat verdiend wordt door de Westerscheldetunnel moet ingezet worden om de Zeeuwse economie een impuls te geven. Dat vindt Alain Dufait, de voorzitter van de nieuwe werkgeversvereniging voor bedrijven in de havens en in de industrie PORTIZ. Dufait zei dat bij de officiële oprichtingsbijeenkomst donderdagmiddag.

Volgens Dufait betaalt iemand die van de ene kant van de Westerschelde naar de andere kant moet voor zijn werk iedere maand zo'n tweehonderd euro tol. ''En dat is niet goed voor de Zeeuwse economie'', aldus Dufait.

Bedrijfsleven
Volgens voorzitter Alain Dufait van PORTIZ levert de Westerscheldetunnel veel meer op aan tol dan gedacht. Het doel van PORTIZ is niet om de tol af te schaffen, maar Dufait wil wel dat ''het verdiende geldt ingezet kan worden om het bedrijfsleven een boost te geven''.

Fusie
De nieuwe werkgeversvereniging PORTIZ is een fusie van de Industriegroep Midden-Zeeland en de Kring van Werkgevers. PORTIZ staat voor: Port & Industry Zeeland. Beide organisaties behartigden de belangen van bedrijven op economisch, sociaal en maatschappelijk gebied in het Sloegebied en de Kanaalzone Zeeuws-Vlaanderen.

Buitenland
PORTIZ wil ook gaan samenwerken met de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging en de samenwerking met het buitenland vergroten. Bij PORTIZ zijn 35 bedrijven aangesloten.

Deel dit artikel: