TMZ introduceert live timing bij wielerkoersen

Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ) introduceert binnenkort live timing bij de wielerwedstrijden. Toeschouwers kunnen via een app op hun smartphone of tablet zien in welke volgorde de renners doorkomen aan de hand van naam, rugnummer en andere details.

Bij de wedstrijd op 1 maart in Kruiningen is de dienst voor het eerst te gebruiken via de apps Racemon en Mylaps Live Timing. De gegevens zijn alleen rondom het parcours op te roepen, omdat gewerkt wordt met een lokaal netwerk.

Chips
Voorzitter Leo Bakker van TMZ is blij met de nieuwe ontwikkeling. "De renners die aan onze wedstrijden meedoen rijden al met chips en nu gaat het dus ook gebeuren dat de gegevens die daardoor binnen komen, via ons Wifinetwerk, bij de toeschouwers terecht komen. Op die manier willen we onze wedstrijden aantrekkelijker maken voor het publiek. Het maken van programmaboekjes is gezien de hoge kosten niet meer mogelijk. Dit is een heel mooi alternatief."

Schermen
Vanaf medio april hoopt TMZ de gegevens ook aan te kunnen bieden aan de toeschouwers zonder smartphone of tablet. "We willen dan ook schermen langs het parcours gaan plaatsen waarop de informatie te zien is", zegt Bakker. Aan de wedstrijden van TMZ doen gemiddeld zo'n 110 trimmers mee.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden live timing tmz wielrennen
Deel dit artikel: