PS willen justitiële instellingen behouden

MIDDELBURG -
De provincie stuurt vandaag nog een brief naar Den Haag naar aanleiding van een unaniem aangenomen motie. Volgens Provinciale Staten zal het vertrek van de instellingen ten koste gaan van veel banen in Zeeland. Bovendien is er de angst dat veel andere werkgelegenheid, zoals in de advocatuur en toeleveringsbedrijven, ook zullen verdwijnen.

Veiligheid
De Staten zijn ook ongerust dat na de reorganisaties het gevoel van veiligheid bij de Zeeuwse burgers en bedrijven in gevaar komt. Dat was eerder ook al een van de conclusies van een onderzoek door studenten van de Roosevelt Academy.

Brief

Eerder heeft de provincie Zeeland al een brief gestuurd aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie, waarin ook het behoud van justitiële instellingen in Zeeland bepleit werd. Die brief was ook ondertekend door commissaris van de Koningin Karla Peijs, korpschef Letty Demmers, korpsbeheerder Jan Lonink en Harald Bergmann, de burgemeester van Middelburg.

Dramatisch

Ook de vakbonden verzetten zich tegen het vertrek van onder meer gevangenis Torentijd. Ze noemden eerder de dreigende sluiting 'dramatisch voor de werkgelegenheid'.