Nick van der Lijke gepresenteerd bij Belkin-ploeg

Het was een mooie dag voor wielrenner Nick van der Lijke uit Middelburg. Hij staat op het podium naast gerenommeerde profs als Bauke Mollema, Laurens ten Dam, Lars Boom en Theo Bos. Het zijn zijn ploegmaats dit seizoen bij de Belkin-wielerploeg.

In Hilversum wordt het team vandaag gepresenteerd. De 22-jarige Van der Lijke (foto, voorste rij, tweede van rechts) maakt zijn debuut in de profploeg. Hij kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor de opleidingsploeg van Rabobank en tekende vorig jaar een contract voor twee seizoenen bij de WorldTour-formatie.

"Het eerste doel is om me verder te ontwikkelen en me waardevol te maken voor de ploeg", liet Van der Lijke weten, die uitkijkt naar iedere wedstrijd. Zijn seizoen start in februari in Spanje in de Ruta del Sol.

"Hij is stapje voor stapje beter geworden de laatste jaren", vertelt ploegleider Nico Verhoeven. "Hij heeft laten zien dat hij een plaats bij ons in de ploeg verdient. "Hij krijgt een zwaar programma, maar we verwachten nog geen resultaten van hem." Van der Lijke zal geen grote ronde rijden (Giro, Tour of Vuelta), maar volgens Verhoeven is het wel de bedoeling dat hij bijvoorbeeld start in de Ronde van Californië.

Er rijden dit seizoen naast Van der Lijke nog twee Zeeuwse renners in het profwielerpeloton. Johnny Hoogerland uit Langeweegje komt uit voor het Italiaanse Androni Giocattoli Venezuela en Marco Minnaard uit Wemeldinge rijdt voor de Belgische ploeg Wanty-Groupe Gobert.

Deel dit artikel: