Smash is klaar voor The Clash of the Coverbands

Pop/rockband Smash uit Heikant staat donderdagavond op het podium van Mezz in Breda voor de landelijke bandcompetitie The Clash of the Coverbands. En ze zijn er helemaal klaar voor: "We zullen er alles aan doen om Zeeland trots op ons te maken."

Smash bestaat uit vier muzikanten van 13 en 14 jaar oud: Maarten Luteijn, Micha Lambregts, Julian van Houte en Mart Rijksen. Ze waren klasgenoten op de basisschool en speelden toen al instrumenten.


Inspiratie

Op het repertoire staan covers, maar ook eigen nummers. Voor hun eigen muziek doen ze inspiratie op bij bands als Foo Fighters en Red Hot Chili Peppers.


Entertainen

Donderdag speelt Smash onder andere Let Me Entertain You van Robbie Williams, en dat is niet voor niets. Zanger Mart: "We proberen van elk optreden een groot feest te maken, omdat we het leuk vinden om te entertainen."


The Clash of the Coverbands is een landelijke bandcompetitie die dit jaar 10 jaar bestaat. Om dit jubileum te vieren zijn er 50 extra bands uitgenodigd. In de eerste ronde nemen zeven bands het tegen elkaar op. De avond in Mezz, Breda begint om 19:00 uur.

Deel dit artikel: