Onlinewinkel Bax-shop boekt grote omzetstijging

Bax-shop in Goes verwacht ook dit jaar een omzetstijging van zestig procent. Dat zegt marketingmanager Jeroen van de Wiel van de onlinewinkel in muziekinstrumenten, naar aanleiding van de cijfers over 2013. Vorig jaar steeg de omzet in muziekinstrumenten en muziekapparatuur tot een totaal bedrag van 50,3 miljoen euro. Ook dat was een groei van ruim zestig procent.


De winkel verwacht dit jaar verder te groeien door onder meer de start van een Duitse webshop. Later dit jaar komt daar nog een webshop bij voor de Britse markt.

Same Day-Delivery
Ook zegt de onlineshop veel klanten te trekken door de uitgebreide klantenservice. Zo krijgen klanten twee maanden de tijd om bestelde artikelen terug te sturen als ze niet tevreden zijn. Bij concurrerende bedrijven is dat maar een maand. Ook wil Bax snel een zogenoemde 'Same Day-Delivery' introduceren, waarbij klanten die voor 14.00 uur bestellen, hun artikelen 's avonds nog bezorgd krijgen.

Banen
Het aantal werknemers van Bax-shop ging vorig jaar van 156 naar 183 mensen. Jeroen van de Wiel verwacht ook dit jaar extra mensen nodig te hebben.

Winkel
De omzet van de online muziekwinkel wordt voor 85 procent geboekt via de webshop. De rest van de omzet komt uit de helpdesk, die orders aanneemt, en de winkel.

2012
Bax-shop opende oktober 2012 een winkel aan de Olympiastraat in Goes, waar klanten apparatuur en instrumenten kunnen kopen en bekijken. "In het aantal bezoekers van deze winkel zit een behoorlijke groei", aldus marketingmanager Jeroen van de Wiel.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden bax-shop Goes webwinkel
Deel dit artikel:

Recent nieuws