Slachtoffer (14) misselijk na mishandeling Hulst

De 14-jarige scholiere uit Hulst die maandagmiddag is mishandeld door een mede-leerlinge, had maandagavond door de klappen en schoppen erge hoofdpijn en ze was misselijk. Dat meldt de politie. Ze is dinsdagochtend voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. Mogelijk heeft zij een hersenschudding.

Leerlingen
Het gaat om twee leerlingen van het Reynaert College in Hulst. Het incident gebeurde maandagmiddag rond 16.00 uur plaats op de Poorterslaan in de buurt van het Reynaert College. Het slachtoffer heeft meteen na het incident aangifte gedaan. Wat de aanleiding was voor de ruzie is nog niet duidelijk.

Filmpje
Een omstander filmde de mishandeling en plaatste het filmpje op internet. De politie roept bezitters van opnamen van het incident op om de opnamen niet te publiceren of het materiaal van internet te verwijderen.

Aangehouden
Dinsdagmorgen heeft het 15-jarige meisje uit Hulst dat op het filmpje te zien is als de dader zich om 10.45 uur vrijwillig gemeld bij het politiebureau in Hulst. Ze is aangehouden en wordt in de loop van dinsdag verhoord. Daarna wordt door de officier van justitie bekeken of en waar zij in verzekering wordt gesteld. ?De school laten weten dat ze tot nader order geschorst is.

Begeleiding
Het slachtoffer krijgt volgens een persbericht van de gemeente de nodige begeleiding. In dat persbericht schrijft burgemeester Jan-Frans Mulder dat hij - en met hem het gemeentebestuur - het incident bij het Reynaert College in grote mate betreurt.

Deel dit artikel: