ADRZ maakt weer winst

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis verwacht de komende jaren zeker zo'n 4 miljoen per jaar winst te maken. De ziekenhuisdirectie meldt dat 2013 positief is afgesloten, na een grote financiële operatie aan het eind van het jaar waarbij met hulp van experts voor zo'n 15 miljoen euro aan achterstallige rekeningen werd geïnd. Het ADRZ is volgens directeur Financiën Rinus van Riel, weer in rustiger vaarwater terecht gekomen.

Rekeningen

In de laatste maanden van 2013 bleek dat er nog 96.000 rekeningen openstonden bij het ADRZ. Door onvolledige of foutieve codering op rekeningen kreeg het ziekenhuis medische behandelingen niet vergoed van zorgverzekeraars. Met behulp van financiële experts brachten medisch specialisten de rekeningen alsnog op orde. Dat leverde het ADRZ 15 miljoen euro op, waarmee de kou uit de lucht was. "De continuïteit van het ADRZ is daarmee gewaarborgd", stelt directeur Van Riel.

Winst
De precieze cijfers voor 2013 zijn nog niet bekend. Aan het eind van het derde kwartaal stond de teller op zo'n twee miljoen euro winst. De jaarcijfers en het bijbehorende jaarverslag worden over een paar maanden bekend gemaakt.

Mortiere
Door de betere financiële positie van het ADRZ gaat de directie ervan uit dit jaar geldschieters te vinden voor de bouw van een nieuw ziekenhuis in de Mortiere bij Middelburg. Dit ziekenhuis is een vervanging voor het oude, grote ziekenhuis aan de Koudekerkseweg in Vlissingen.

Investeerders
Volgens financieel directeur Van Riel ziet het ernaar uit dat banken geen geld steken in de nieuwbouw op de Mortiere. "Banken zijn als gevolg van de bankencrisis zeer huiverig geworden om geld uit te lenen in de zorgsector." Van Riel hoopt op bedrijven en particuliere investeerders die wel geld willen steken in het nieuwe ziekenhuis op de Mortiere.

Oplevering
Eerder werd bekend dat het geplande ziekenhuis in de Mortiere kleiner wordt dan oorspronkelijk gedacht. Ook is de oplevering een jaar opgeschoven, naar 2017.
Dit jaar nog wil de directie ook aan de slag met nieuwe operatiekamers in de vestiging in Goes en een nieuw geboortecentrum.

Deel dit artikel: