'Zeeuwse oesterschelpen hebben genezende werking'

Een nieuwe kans voor de Zeeuwse oester. Ton van Wingerden uit Stad aan 't Haringvliet op Goeree Overflakkee ontdekte de genezende werking van gemalen oesterschelpen. De gemalen oestersschelpen uit de Oosterschelde hielpen Van Wingerden naar eigen zeggen van zijn botontkalking in zijn schouder af.

Grote vraag
Zijn verhaal ging de laatste jaren op Goeree van mond tot mond en steeds meer mensen willen het poeder ook proberen. Op het moment is de vraag naar oesterpoeder zo groot op Goeree-Overflakkee dat er op het eiland een run is ontstaan op koffiemolens om de schelpen te vermalen. Electronicazaken kunnen de apparaten bijna niet aanslepen.

Paarden- en vogelvoer
Cor Poppe van Endy B.V. in Goes is niet verrast bij het horen van dit verhaal. Zijn bedrijf maalt al jaren de oesterschelpen als toevoeging voor paarden- en vogelvoer. "Oestergrit is de beste opneembare calciumbron die er is. Deze vorm van calcium wordt perfect opgenomen door het lichaam van mens en dier."

Koffiemolengekte
De koffiemolengekte is nog niet overgeslagen naar Schouwen-Duiveland. In Zierikzee worden de apparaten volgens medewerkers van electronicazaken 'nauwelijks verkocht'.


Meer over dit onderwerp:
Buiten Zeeland oester Stad aan 't Haringvliet
Deel dit artikel: