Werkgroep Tour zoekt steun bij bedrijfsleven

De werkgroep die de Tour de France van 2015 naar Zeeland wil halen roept het bedrijfsleven op om dit initiatief ook te steunen. Volgens woordvoerder Kees Bal van de werkgroep maakt Zeeland nog steeds kans op de komst van de Tour.

Contact
Twee maanden presenteerde Tour-organisator ASO een deel van de route in Utrecht en repte daarbij met geen woord over Zeeland. Sindsdien is er alleen telefonisch contact geweest met de ASO. "Ze hebben laten weten dat we een van de kandidaten zijn", aldus Bal, die optimistisch blijft over de komst van de Tour.

Steun
Bal roept bedrijven uit de toeristen- en mosselsector op om het initiatief van de werkgroep ook te steunen. Het is nog niet duidelijk hoeveel geld het kost om de Tour naar Zeeland te halen.

Bezuinigingen
Onlangs werd bekend dat de provincie flink moet bezuinigen. Volgens statenlid Beekman (ChristenUnie) is er dan geen geld voor topsportevenementen. Bal vindt dat er niet bezuinigd moet worden op de mogelijke komst van de Tour de France. "Zo'n kans om Zeeland wereldwijd op de kaart te zetten, mag je niet laten liggen."

Deel dit artikel: